Hoogwaardig onderhoud en goede service

NedTrain is dé partij voor het onderhoud en service van treinen in Nederland. Wij zorgen dat onze klanten continu beschikken over betrouwbaar materieel.

Nieuwe Technische Centra

NedTrain laat vier nieuwe Technische Centra bouwen in Utrecht, Den Haag, Nijmegen en Zwolle. Een Technisch Centrum is een werkplaats met één putspoor, waar herstellingen aan treinen worden uitgevoerd. Met de bouw van de Technische Centra zorgt NedTrain dat het onderhoud aan de treinen nog dichter bij de treindienst kan worden uitgevoerd. Hierdoor worden onnodige treinbewegingen voorkomen en kunnen treinen weer sneller worden ingezet.
De Technische Centra zijn technisch hoogwaardige en duurzame gebouwen. Het zijn de eerste spoorwerkplaatsen in Europa die voldoen aan het vier-sterren-label van Breeam. Dit is een methode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen.

Iedere trein z’n eigen onderhoud

NedTrain zorgt ervoor dat ieder treintype goed en veilig rijdt. Per type zijn specifieke  eisen voor het onderhoud vastgelegd. Op deze manier is altijd duidelijk welke (veiligheids)controlebeurten dagelijks moeten gebeuren. Voor verschillende grote en kleinere klanten verzorgt NedTrain het dagelijks treinonderhoud tot in de puntjes

Betrouwbaarheid vóór alles

Onze klanten willen hun reizigers op tijd van A naar B vervoeren. Betrouwbaarheid van hun treinen gaat dus vóór alles. NedTrain levert daaraan een grote bijdrage door het regelmatig uitvoeren van korte termijn onderhoud. Deze frequente checks voorkomen veel problemen.

Zorgvuldige controle, snel onderhoud

Tijdens het korte termijn onderhoud werken we snel maar zorgvuldig. De trein wordt nagekeken en we voeren voorgeschreven onderhoud uit. De werkplaatsen van NedTrain zijn zo ingericht, dat we ook het dak en het onderstel van de trein gemakkelijk kunnen inspecteren. We controleren bijvoorbeeld de remblokken en wielen, maar ook pneumatische delen en filters.

‘Dit geplande, korte onderhoud geeft ons de zekerheid die we zoeken’ Manager NS Reizigers

NedTrain geeft treinen een 2e leven

Alle vormen van onderhoud die niet regelmatig voorkomen, noemen we bij NedTrain lange termijn onderhoud. Of het nu om de binnen- of de buitenkant van een trein gaat.  Het kan hierbij gaan om grootschalige ombouw van treinstellen, modernisering van het interieur of om de revisie van componenten of draai- en wielstellen. Wij geven een trein graag een 2e leven

Van bestek tot uitvoering

Wat zijn de wensen van de klant? Welke eisen stelt de fabrikant van treinen en componenten? Welke wettelijke eisen gelden er? We houden overal rekening mee en zijn flexibel in de mogelijkheden. Onze deskundige medewerkers kunnen voor zowel bestek als uitvoering zorgen. Dat betekent om tafel met slechts één partij.

‘Een trein die hier weer als nieuw de werkplaats verlaat, daar kan ik nou echt trots op zijn!’ Hoofdmonteur Haarlem