Allround in treinsoorten

Onze schadeherstellers zijn allround. Ze weten raad met alle materieelsoorten, oud en nieuw. Van good-old MAT ’64 tot splinternieuwe Sprinter Light Train. Onze monteurs verstaan hun vak. Of het nu gaat om herstel van kleine schades, die ze tijdens onderhouds- of servicebeurten meenemen, of groot schadeherstel: het resultaat is gegarandeerd goed.

Wachtdienst Techniek en schade-inspectie in de werkplaats

Een beschadigde trein wordt op deskundig advies van de wachtdienst techniek naar het meest geschikte onderhoudsbedrijf gestuurd. Daar staat een team van experts klaar om de schade tot in detail in kaart te brengen. Natuurlijk wordt voor de zekerheid de gehele  trein volledig geïnspecteerd. Vervolgens stellen de experts een werkplan op. Dit plan is de leidraad voor de monteurs die het herstel vakkundig uitvoeren

Kosten en verzekeringen: NedTrain neemt zorgen uit handen

De grondige inspectie en het werkplan zorgen voor inzicht in de kosten van het herstel. Natuurlijk komt dan een belangrijke  vraag naar boven: wat is de oorzaak van de calamiteit en wie is verantwoordelijk? De bevindingen van de Wachtdienst Techniek spelen een belangrijke rol bij het beantwoorden van die vraag. NedTrain kan de schade inventariseren en ondersteuning bieden bij de analyse van de oorzaak.

Herstelrapportage: essentieel papierwerk

Wanneer een trein door onze schadeherstellers onder handen is genomen, wordt deze altijd voorzien van een herstelrapportage met alle relevante certificaten, protocollen en foto’s. Hiermee kan altijd worden aangetoond  dat de trein door NedTrain in functionele nieuwstaat is teruggebracht.

Schadeherstelbedrijf

Met 34 man sterk voert deze afdeling binnen NedTrain belangrijk en impactvol werk uit. Want is er sprake van schade aan een trein, dan komt het Schadeherstelbedrijf in actie. De werkzaamheden lopen uiteen van het herstellen van relatief kleine schades, zoals eenvoudige rangeerschades, tot zware aanrijdingen en uitgebrande bakken. De focus? Die ligt uiteraard op de materieelbeschikbaarheid voor de klant. Bakken moeten zo snel mogelijk hersteld worden. En dat is niet altijd eenvoudig.

De afdeling beschikt over alle disciplines: productieondersteuners, metaalbewerkers, een interieurbouwgroep en (elektrische- en pneumatische-) systeembouwers. Op de foto zie je hoe het schadeherstelbedrijf een flink beschadigde trein in Haarlem herstelt. Het Schadeherstelbedrijf heeft in de loop der jaren meer dan 500 rijtuigen hersteld.

Andere vervoerder

Behalve voor NSR voert het Schadeherstelbedrijf soms ook klussen uit voor andere vervoerders.