Bedrijfsprofiel

NedTrain is dé specialist in onderhoud aan  treinstellen en als bedrijf onderdeel van de NS Groep. Van technisch onderhoud tot snelle servicebeurten en van reiniging tot korte termijn onderhoud en lange termijn revisie: NedTrain zorgt ervoor dat de 1,2 miljoen treinreizigers van NS dagelijks veilig en in een schone trein op hun bestemming komen. NedTrain werkt 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Treinen voor iedere reiziger, iedere dag

Onderhoud
Al meer dan 175 jaar zorgen we dat de treinen van onze klanten goed en veilig blijven rijden. We doen dat op 30 strategische plaatsen aan het Nederlandse spoorwegnet. Naast het onderhoud van de treinen voor NS Reizigers maken ook andere partijen, zoals Arriva, Syntus en Veolia gebruik van onze diensten.

We werken altijd en overal veilig, volledig gekwalificeerd, en voldoen aan de wet- en regelgeving. Onze manier van werken is betrouwbaar, aantoonbaar en we verbeteren continue. Dit doen wij met high-tech onderhoudsbedrijven en goed opgeleide en gecertificeerde medewerkers die veilig werken.

Modernisering
NedTrain is een betrouwbare partner voor onderhoud en service aan treinen, maar ook voor modernisering ben je bij NedTrain aan het juiste adres. Ombouw en revisie vindt plaats in ons revisiebedrijf in Haarlem.

TechniekFabriek
Kwaliteit is het uitgangspunt binnen NedTrain. Daarom  leiden wij onder andere eigen monteurs op in de Techniek Fabriek. In de Techniek Fabriek leren jonge monteurs de kneepjes van het treinvakmanschap. Maar ook daarna en tijdens hun verdere loopbaan volgen monteurs opleidingen om hun kennis op peil te houden.

Duurzaam werken
Bij NedTrain staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Wij zijn zuinig op treinen en verlengen de levensduur. Daarnaast minimaliseert NedTrain het verbruik van energie, water en productie van afval waar mogelijk. We streven naar bedrijfsafval dat we toch nog overhouden voor meer dan 80% te kunnen hergebruiken. Ook het implementeren van duurzame oplossingen en hergebruik van materialen bij moderniseringen van treinen passen in ons ‘groene’ beleid. Dat maakt NedTrain een goede partner voor vervoerders, die strenge eisen aan hun treinen stellen op het gebied van duurzaamheid.